VIDEO. Cum arată fabrica Ford din România, cu câteva luni înainte de lansarea producției SUV-ului EcoSport

Odată cu apropierea momentului în care Ford va lansa producţia SUV-ului de mici dimensiuni EcoSport, uzina din Craiova trece prin transformări importante.

Secţia Caroserii, unde acum funcţionează 320 de roboţi, pentru a sprijini producţia B-MAX, trece prin schimbări semnificative. 190 de noi roboţi multifuncţionali sunt în curs de instalare, iar acest lucru va avea contribuţii cantitative şi calitative majore asupra produsului final. „Vor fi roboți de ultimă generație, care vor ajuta la mărirea productivității și la creșterea calității produsului. Ei vor putea executa mai multe operațiuni. Principală va fi cea de sudură a elementelor caroseriei, transferul pieselor dintr-o stație în alta și încărcarea și descărcarea acestora”, explică Marcel Vais, inginer senior Secția Caroserii. De altfel, aproape jumătate din investiţia anunţată pentru lansarea producţiei modelului EcoSport – 200 de milioane de euro – este folosită în secţia Caroserii, care este una dintre cele mai avansate secţii din punct de vedere tehnologic, din sistemul de producţie Ford, pe plan global.

Schimbări au fost efectuate şi în secţia „Montaj General”, unde se produce un model B-MAX la fiecare 100 de secunde. Linia de „Finiţie” (Trim) a fost extinsă, pentru a face loc noilor staţii de lucru necesare pentru fabricarea EcoSport, conveyor-ul cu lanţ, de la nivelul median, a fost extins cu 20-30 metri, şi a fost instalat un nou elevator modern, simplu şi fiabil. „Suntem la zi cu tot ceea ce ţine de procesul de transformare a fabricii, care este tot mai aproape să primească noul model EcoSport pe liniile sale de producţie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate să asigure o lansare excelentă a produsului. Vrem să arătăm că fabrica din Craiova este <căminul> potrivit pentru noul EcoSport, datorită oamenilor şi operaţiunilor excelente de care Ford dispune aici”, declară John Oldham, preşedintele Ford România.

De la preluarea fabricii, în 2008, Ford a investit în uzina din Craiova peste un miliard de euro, în producţia de vehicule şi motoare. În prezent, aici lucrează 2.700 de oameni. Ei susţin producţia monovolumulului de clasă mică Ford B-MAX şi a motorului EcoBoost de 1,0 litri – singurul din lume care a câştigat premiul „Motorul Internaţional al Anului”, trei ani consecutiv, la toate categoriile de decernare, şi cinci ani consecutiv la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”.

Modelul EcoSport fabricat la Craiova va fi comercializat pe toate piețele europene, mai puțin în Rusia. SUV-ul EcoSport vândut acum în Europa, cu excepția Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India. Această uzină va continua să construiască modelul Ecosport pentru piața locală indiană, dar și pentru alte piețe la nivel global.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter